Αρχική Υπουργεία Π.Σκουρλέτης: Τους επόμενους μήνες η απλή αναλογική στη τοπική αυτοδιοίκηση

Π.Σκουρλέτης: Τους επόμενους μήνες η απλή αναλογική στη τοπική αυτοδιοίκηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Τα πιο δύσκολα τα ξεπεράσαμε» συμπεραίνει ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζει ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και κινείται με αναπτυξιακούς ρυθμούς. Παράλληλα εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι καθυστέρησης της τρίτης αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει  ότι «οι προοπτικές είναι αισιόδοξες και παρά το γεγονός ότι η βελτίωση των δεικτών δεν εξατομικεύεται στη ζωή του καθενός, αποτελεί όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να αισθανθούμε κάποτε πως κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στην καθημερινότητά μας».

Αναφερόμενος στα σχόλια περί «κατενάτσιο» ορισμένων υπουργών επισημαίνει ότι «αποδυναμώνουν τη συνοχή της κυβέρνησης».

Η πραγματική απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό της αποχής στις επόμενες εκλογές, υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, θεωρεί πως «οι λόγοι της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχουν εκλείψει» και ότι η Κεντροαριστερά είναι μεν εν δυνάμει σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της «απαξιώνει την έννοια του πολιτικού συλλογικού υποκειμένου».

Ερωτηθείς ο υπουργός σχετικά με την απλή αναλογική και συγκεκριμένα εάν θα εισαχθεί έως το τέλος της χρονιάς στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έρθει το θέμα της απλής αναλογικής στους επόμενους μήνες. Συμπλήρωσε δε ότι στους βασικούς στόχου του σχεδίου για την θεσμική μεταρρύθμιση είναι η αποσαφήνιση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, η αποφασιστική συμμετοχή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και η αποτελεσματικότερη διοίκηση των ΟΤΑ.