Π. Μαρινάκης: Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συνάντηση με τους αγρότες θα έχει θετική έκβαση 

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους αγρότες θα έχει θετική έκβαση. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στην αναμενόμενη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το ζήτημα της προκαταβολής που πρόκειται να δοθεί, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια. Αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε κάποιες επιμέρους αιτιάσεις τους, ότι υπάρχει μια δυσκολία ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούσουμε αυτά τα οποία είπε ο πρωθυπουργός. Πράγματι, όμως και στην κατεύθυνση του κόστους παραγωγής, που αφορά δηλαδή το πετρέλαιο και το ρεύμα, αλλά και στην κατεύθυνση των θεσμικών ζητημάτων όπως είναι η ΚΑΠ, όπου εκεί η χώρα μας έχει μια πολύ σημαντική επιτυχία. Στην τελευταία διαπραγμάτευση, ενώ η Ευρώπη πήρε λιγότερο, έδωσε λιγότερα.

Συνολικά η χώρα μας πήρε ακριβώς τα ίδια λεφτά, 19,3 δισεκατομμύρια. Θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια ένα πολύ σημαντικό θέμα η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, όπου θα παρουσιάσει η πρωθυπουργός τα πολύ σημαντικά βήματα της κυβέρνησης και βέβαια θα ακούσει και τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να γίνουν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση αυτή η συζήτηση, δεδομένου του γεγονότος, το ξαναλέω ότι δεν ικανοποιούμε μόνο αιτήματα των αγροτών.

Τα αιτήματα των αγροτών κατά κάποιο τρόπο, εφόσον τα πράγματα πάνε καλά, προχωράει η παραγωγή, μειώνεται το κόστος των προϊόντων, έχουν και θετική επίδραση συνολικά στην ελληνική κοινωνία. Για εμάς όλα τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων είναι πολύ σημαντικά. Ο πρωθυπουργός αποδεικνύει στην πράξη ότι ακούει τα αιτήματα των πολιτών. Δεν γυρίζει την πλάτη σε καμία επαγγελματική ομάδα και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις