Αρχική Υπουργεία Π. Καμμένος: Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία να έρθει με 151 ψήφους

Π. Καμμένος: Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία να έρθει με 151 ψήφους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την πρωινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου έκανε λόγο για «εκλογές ή δημοψήφισμα» όσον αφορά το Σκοπιανό», ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, όπου τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή με 151 ψήφους.

«Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Ας τελειώσουμε με τη σπέκουλα. Για να έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα αρχικά στα Σκόπια. Εκλογές για νέο Πρόεδρο, μετά δημοψήφισμα και μετά αλλαγή του Συντάγματος. Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό θα κρατήσει 2 χρόνια. Και δεν πιστεύω ότι θα περάσει από τη γείτονα. Και να σας πω γιατί; Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ Αλβανός στη FYROM που θα δεχθεί ότι είναι κάτοικος ενός σλαβικού κράτους», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Είχα υποχρέωση αυτή τη σπέκουλα με το Σκοπιανό να την τελειώσω εδώ και για αυτό έκανα την δήλωση αυτή το πρωί. Χρησιμοποιούν το Σκοπιανό στη ΝΔ για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Το Βόρεια Μακεδονία το πρότεινε η ΝΔ. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Η αντιπολίτευση παρακαλά να πέσει η κυβέρνηση και να διαλυθεί η χώρα για να πάρουν καρέκλες», συμπλήρωσε.

Για να καταλήξει αρχικά ότι «δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει στη Βουλή με 151 βουλευτές στη Βουλή. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διευρυμένης πλειοψηφίας. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω το αναγκαίο καλό για τη χώρα. Στηρίζω τον Αλέξη τον Τσίπρα, στηρίζω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά εάν γίνουν όλα και πάμε στους 151, πρέπει να λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά εάν φτάσουμε στο σημείο του 151 τότε θα λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας».

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε και για τις απόψεις που έχει εκφράσει ο Νίκος Κοτζιάς για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή: «Με τις προσωπικές απόψεις του κ. Κοτζιά διαφωνούμε και είναι θεμιτό να έχει τις απόψεις του. Αλλά διαφωνούμε με αυτές. Είναι υπουργός μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης στην οποία συμμετέχουμε και εμείς».