ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ουρές σχηματίζουν οι τουρίστες στον Πειραιά, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό πανέμορφα ελληνικά νησιά όπως η Πάρος, η Νάξος και η Σαντορίνη.

Να σημειωθεί, ότι οι αδειούχοι του Αυγούστου, Έλληνες και τουρίστες, φορούν μάσκες και κρατούν στο χέρι το ειδικό ερωτηματολόγιο που έχουν συμπληρώσει και πρέπει να δείξουν στους υπεύθυνους του πλοίου κατά την είσοδό τους σε αυτό.

Τα πλοία σύμφωνα και με την κυβερνητική οδηγία παρουσιάζουν πληρότητα 85%, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στο κατάστρωμα του πλοίου μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Από την άλλη πλευρ, αυξήθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία από το 60% στο 80% και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, με τους αρμόδιους για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας συνεχώς να επισημαίνουν την τήρηση της  ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών.

ΑΣτις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Τσουχτερά πρόστιμα

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση:

α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος 150 ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων 1.000 ευρώ.

Ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.