Αρχική Διεθνή Ουκρανία: Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από Ρώσους συνοριοφύλακες

Ουκρανία: Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από Ρώσους συνοριοφύλακες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ραγδαία είναι η κλιμάκωση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα καθώς όπως μετέδωσε το OPEN, πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη με Ρώσους συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες ήταν μέλη μιας ομάδας «σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να εισέλθει στη Ρωσία.

To ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti αναφέρει πως ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν μια ομάδα εισοβολέων να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας.

«Μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας μαζί με μια μονάδα συνοριοφυλακής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος για να απομακρύνουν τους παραβάτες. Και τα δύο οχήματα καταστράφηκαν.

Πέντε στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν, ενώ δεν τραυματίστηκαν Ρώσοι στρατιώτες, καταλήγει το δημοσίευμα.

Η Ουκρανία από τη μεριά της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάνει λόγο για ψευδείς ειδήσεις από τη μεριά της Ρωσίας. Ο oυκρανικός στρατός αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχουν ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή κοντά στο Ροστόφ της Ρωσίας