Αρχική Πολιτική Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας καταγγέλλει η κυβέρνηση

Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας καταγγέλλει η κυβέρνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχέδιο νέας αποστασίας καταγγέλλει η κυβέρνηση, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκη, Γιώργου Λαζαρίδη, από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.  Ο εν λόγω βουλευτής προβληματίζει με τη στάση του, δεδομένου ότι ήταν εισηγητής των ΑΝΕΛ στην πρόσφατη πρόταση μομφής της ΝΔ, ενώ έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση με ομιλητή των Αλ. Τσίπρα στο Ζάππειο.

Ως λόγο για την ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Λαζαρίδης, στη δισέλιδη επιστολή του, προτάσσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, ενώ οι ΑΝΕΛ τον καλούν να παραδώσει την έδρα του, καθώς «κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών».

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το απόγευμα της Τρίτης:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει τον σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».