Αρχική Υπουργεία Ομάδα εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του λιμενικού συστήματος από το υπ. Ναυτιλίας

Ομάδα εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του λιμενικού συστήματος από το υπ. Ναυτιλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ομάδα εργασίας, με στόχο την κατάθεση προτάσεων για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης, συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.

Η ομάδα, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, θα διαβουλευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο προτάσεων που θα καταθέσει στην πολιτική ηγεσία, ενώ τις εργασίες της θα συντονίσει η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Στόχος του υπουργείου είναι η ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης, προκειμένου τα λιμάνια της χώρας να αποτελέσουν βασικό παραγωγικό συντελεστή για την ανάπτυξη της οικονομίας, με την ικανοποίηση των μεταφορικών αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Η ομάδα, εκτός των άλλων, θα αξιολογήσει τις υφιστάμενες μεταφορικές ανάγκες και θα διατυπώσει προτάσεις, ώστε να εξασφαλιστούν και να ενισχυθούν περαιτέρω η ανάπτυξη των λιμένων, η αποτελεσματικότητα του μεταφορικού δικτύου, η ευελιξία στην λειτουργία τους με την εξάλειψη γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, η ελκυστικότητα των θαλάσσιων και συνδυασμένων μεταφορών και η παροχή λιμενικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.