Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: «Αστακός» το OPAP Arena για τον τελικό – Αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον τελικό του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η λεπτομερής έρευνα του γηπέδου ΟΠΑΠ Arena κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των ΤΕΕΜ και των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της ΕΛΑΣ, πραγματοποίησαν ενδελεχή έλεγχο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η περίμετρος ασφαλείας έχει στηθεί και επιθεωρηθεί πλήρως. Επιπλέον, οι έξοδοι κινδύνου έχουν ελεγχθεί και ασφαλιστεί. Παράλληλα, διεξήχθησαν δοκιμές στο γήπεδο για την κανονική του λειτουργία, με την παρουσία της ΕΛΑΣ.

Ο δήμος ολοκλήρωσε τη διανομή των διαπιστεύσεων στους κατοίκους, ενώ η ΕΛΑΣ παρέδωσε το αντίστοιχο έγγραφο. Το άλσος, το οποίο ελέγχθηκε εξονυχιστικά, πλέον φυλάσσεται μόνιμα από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γήπεδο θα βρίσκονται 120 εθελοντές διασώστες.

Για πρώτη φορά, θα παρευρίσκεται πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής σε κάθε θύρα και κερκίδα του γηπέδου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πυροσβέστες θα αντιμετωπίζουν επί τόπου οποιοδήποτε περιστατικό, όπως την απομάκρυνση κροτίδων, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Παράλληλα, θα λειτουργούν εναέρια μέσα που θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο σε ευρύτερη περιοχή από το γήπεδο. Η κατόπτευση του γηπέδου έχει ολοκληρωθεί και έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση αντι-drones.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται εφαρμογή σχεδίου δράσης για τη μεταφορά μεγάλου αριθμού ασθενών προς τα νοσοκομεία, αν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο.

Αναμένεται να ανακοινωθούν οι ώρες κλεισίματος των σταθμών μέσων μαζικής μεταφοράς και ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα δρομολόγια. Στους αστυνομικούς έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα πραγματοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο με την άφιξή τους. Ο έλεγχος ταυτότητας και εισιτηρίων θα είναι υποχρεωτικός σε όλες τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρένα. Επιπλέον, θα διενεργείται σωματικός έλεγχος πριν από την είσοδο στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη:

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, έκανε μια...

Τζούντο: Τελτσίδου και Τσελίδης στους Ολυμπιακούς

Η είδηση ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο τζούντο...

Ενέργεια: Φλέγονται οι τιμές στο ρεύμα σε ανοδική τροχιά η χονδρική τιμή 

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δείχνει σταθερή ανοδική πορεία,...

Δευτέρα 8 Ιουλίου η «πρεμιέρα» των θερινών εκπτώσεων

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Ιουλίου και διαρκούν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τζούντο: Τελτσίδου και Τσελίδης στους Ολυμπιακούς

Η είδηση ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού από την Ελισάβετ Τελτσίδου και Θοδωρή Τσελίδη είναι επίσημη. Οι...

Απόστολος Λύτρας: Συγκρούσεις και λεκτικές επιθέσεις μέσα στην φυλακή

Χθες το βράδυ, σύμφωνα με την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Άρια Καλύβα, ο Απόστολος Λύτρας βρέθηκε σε μια θερμή συνfrontή...

Τραγικός θάνατος σε εργοτάξιο πίσσας στο Αγρίνιο μετά από έκρηξη

Σήμερα το πρωί, ξέσπασε φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας κοντά στο Αγρίνιο, που προκάλεσε συνεχείς εκρήξεις λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εκεί. Η φωτιά...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Ποιές είναι οι ευάλωτες περιοχές

Σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου, ανακοινώνεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής...