Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΔΥΠΑ – Amazon, επέκταση της συνεργασίας, 891 άνεργοι πήραν μέρος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης από την AWS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και αφορούσε στις έννοιες του AWS Cloud, τις υπηρεσίες AWS, την ασφάλεια, την αρχιτεκτονική, την τιμολόγηση

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και αφορούσε στις έννοιες του AWS Cloud, τις υπηρεσίες AWS, την ασφάλεια, την αρχιτεκτονική, την τιμολόγηση και την υποστήριξη για να οικοδομηθούν οι απαιτούμενες γνώσεις για την πιστοποίηση και τη σταδιοδρομία στον τομέα του υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

Συμμετείχαν 891 άνεργοι

Σε ανακοίνωσή της η ΔΥΠΑ αναφέρει ότι συνολικά συμμετείχαν 891 άνεργοι, εκ των οποίων 811 (91%) έλαβαν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, ενώ στη συγκεντρωτική αξιολόγηση, όπως αποτυπώθηκε στα σχετικά ερωτηματολόγια αναδείχτηκαν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ικανοποίησης από τους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, το 92% δήλωσε ότι η εκπαίδευση εκπλήρωσε τους βασικούς εκπαιδευτικούς στόχους που τέθηκαν, το 91% ότι το πρόγραμμα πρόσφερε νέους τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης επαγγελματικών καταστάσεων, το 76% δήλωσε ότι η κατάρτιση θα φανεί χρήσιμη στο επάγγελμα που ασκούν και το 70% ότι θα συνιστούσαν σε τρίτους τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Δήλωση Πρωτοψάλτη

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η αξιολόγηση της δράσης αποτελεί επιβράβευση για εμάς και επισφράγιση της σημασίας που έχουν οι συμπράξεις της ΔΥΠΑ με εταιρείες παγκόσμιες ηγέτιδες της τεχνολογίας.

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αναζητά εργαζόμενους με ψηφιακές δεξιότητες και γι’ αυτό τον λόγο, κινούμαστε με συντονισμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας ποιοτική κατάρτιση σε ενότητες και ειδικότητες υψηλής ζήτησης.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος και στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας».

Ο εκπρόσωπος της AWS

Country leader για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα της Amazon Web Services, Θανάσης Πατσάκας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος AWS Cloud Practitioner Essentials σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.

Παρέχουμε υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εκπαίδευση στις τεχνολογίες AWS cloud, σε ανέργους 18-60 ετών σε όλη την Ελλάδα, ως μέρος της δέσμευσής μας να επενδύσουμε σε εκπαίδευση δεξιοτήτων υπολογιστικού νέφους για 29 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έως το 2025.

Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας, διότι παρέχει γνώσεις με υψηλή ζήτηση στην ελληνική αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των συμμετεχόντων ανέργων, ενώ συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια με τη ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μας και να επεκτείνουμε τα προγράμματά μας, για να εκπαιδεύσουμε σε τεχνολογίες cloud ακόμη περισσότερα άτομα στην Ελλάδα, καλύπτοντας πλέον και άτομα στο φάσμα του αυτισμού».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις