Αρχική Ελλάδα Ολοκληρώθηκε το «μοίρασμα» της έκτασης του Ελληνικού

Ολοκληρώθηκε το «μοίρασμα» της έκτασης του Ελληνικού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ υπουργείου ΟικονομικώνΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, με την οποία οριστικοποιήθηκε η συμφωνία επί ενός διαγράμματος διανομής των ακινήτων που συγκροτούν τον  Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση το 30% της συνολικής έκτασης περνά στην κυριότητα της Ελληνικό ΑΕ και στη συνέχεια στη Lamda Development. Το υπόλοιπο 70% παραμένει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου με τη Lamda Development να αποκτά το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια.

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη προαπαιτούμενο

Σημειώνεται πως αυτό ήταν μια «από τις αναβλητικές αιρέσεις» που έμεναν να καλυφθούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Το μεγάλο στοίχημα που παραμένει πλέον είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Καζίνο.

Το διάγραμμα διανομής απεικονίζει α) τα τμήματα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά που παραμένουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και β) τα τμήματα που θα περιέλθουν κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ και εν συνεχεία στον Φορέα της Επένδυσης, μετά την εισφορά αυτών από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Ελληνικό Α.Ε., όπως η διαδικασία αυτή προβλέπεται στις αναβλητικές αιρέσεις της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών.

«Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε ταχύτατα, επιτυγχάνοντας πλήρως τους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και τη σπουδαιότητα της επένδυσης για την εθνική οικονομία, εκπληρώνοντας εμπρόθεσμα μία ακόμη συμβατική απαίτηση για την ολοκλήρωση του έργου και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αφοσίωση και τη δέσμευσή του στον εθνικό στόχο της επανεκκίνησης της οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.