Αρχική Δήμοι Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση γέφυρας Bailey στον Δήμο Μετσόβου

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση γέφυρας Bailey στον Δήμο Μετσόβου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της στρατιωτικής μεταλλικής γέφυρας τύπου BAILEY τριών ανοιγμάτων και συνολικού μήκους 50 μ. στον ποταμό Άραχθο, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας - Ανατολής Ιωαννίνων του Δήμου Μετσόβου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, η τοποθέτηση της στρατιωτικής μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey τριών ανοιγμάτων και συνολικού μήκους 50 μέτρων στον ποταμό Άραχθο, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Ανατολής Ιωαννίνων του Δήμου Μετσόβου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε από την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα στοιχεία του ωφέλιμου φορτίου κυκλοφορίας της γέφυρας είναι τα ακόλουθα:

Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος: 32 τόνοι.
Μέγιστο βάρος ανά άξονα: 8 τόνοι.
Ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ οχημάτων: 25 μέτρα.
Μέγιστη ταχύτητα διέλευσης 40 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Η γέφυρα από σήμερα αποδίδεται για την κυκλοφορία επιβατικών οχημάτων και από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα αποδοθεί και για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.