Αρχική Δήμοι Οινοξένεια 2019: «Ξαναζωντανεύει» για μια ημέρα, η γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος

Οινοξένεια 2019: «Ξαναζωντανεύει» για μια ημέρα, η γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα Οινοξένεια τιμούν τη «Δική μας Θάλασσα», τον Κορινθιακό Κόλπο, που το 2018 ανακηρύχθηκε σε ζώνη natura, και είναι τόσος πολύτιμος για την Αιγιάλεια και τις παράκτιες περιοχές του.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και με έντονο το συμβολικό χαρακτήρα της ενότητας των περιοχών του Κορινθιακού Κόλπου, σε συνεργασία με το δήμο Δωρίδος και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου.

Αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου θα αναβιώσει για μια ημέρα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού του Αιγίου με την απέναντι ακτή του Αγίου Νικολάου, με ένα μοναδικό δρομολόγιο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Η Θάλασσα που μας ενώνει».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει υποδοχή και καλωσόρισμα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, από τους τοπικούς άρχοντες του δήμου Δωρίδος και της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας με προσφορά κεράσματος και γευσιγνωσίας οίνων του δικτύου Οινοξένεια στο χώρο του λιμανιού. Κατόπιν θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα στην περιοχή του Αγ. Νικολάου (μπάνιο, φαγητό κτλ). Η αναχώρηση από το λιμάνι του Αιγίου θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί με το κόστος μετ’επιστροφής στα 10 ευρώ/ άτομο, ενώ κατά την μετάβαση θα υπάρχει ενημέρωση για την οικολογική αξία του Κορινθιακού και παρατήρηση άγριας ζωής. Κατά την επιστροφή ο καταξιωμένος οινογράφος, κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος,  θα «μυήσει» τους ταξιδιώτες στους περίφημους αμπελώνες της Αιγιάλειας, που ξεκινούν από την επιφάνεια της θάλασσας και φθάνουν έως και πάνω από τα 1000 μέτρα!