Αρχική Υγεία Οικονόμου: Σε 57 ανέρχονται τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Οικονόμου: Σε 57 ανέρχονται τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ÐÁÑÁËÉÁÊÇ ËÅÙÖÏÑÏ ÅËÅÃ×ÏÉ ÔÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ ÃÉÁ ÁÓÊÏÐÅÓ ÌÅÔÁÊÉÍÇÓÅÉÓ ÐÏËÉÔÙÍ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI

Σε 57 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται 173 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι έξι, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερα άτομα, ενώ στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει καταγραφεί ένα κρούσμα και 54 άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως είπε, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τα άτομα αυτά προκύπτουν μέσα από την ιχνηλάτηση και θα παραμείνουν για όσες ημέρες απαιτείται σε σε καραντίνα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του, έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες συνωστισμού που επικρατούν στα κρατητήρια.

Γ. Ραγκούσης: Στο έλεος του κορωνοϊού οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες κι Έλληνες αστυνομικοί

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης με δήλωση του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την υγεία των αστυνομικών που βρίσκονται -όπως αναφέρει- βρίσκονται στο έλεος κορωνοϊού.

Χαρακτηρίζει απολύτως δικαιολογημένες τις αντιδράσεις τους και σημειώνει ότι:

«χωρίς κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς ευαισθησία, χωρίς υγειονομική φροντίδα, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί μαζί τις οικογένειές τους, έχουν αφεθεί στο έλεος του ιού και στις μαθηματικές πιθανότητες που θεωρητικά υπάρχουν για να μην μολυνθούν».

Επικρίνει την κυβέρνηση ότι τους έχει αποκλείσει και από το επίδομα των εορτών 2019, αλλά και από πρώτο επίδομα κορωνοϊού με συνέπεια σήμερα να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία εξοργιστικά συνεχιζόμενη κυβερνητική προχειρότητα, αδράνεια κι αναισθησία.