Αρχική Ελλάδα Οικογενειακή τραγωδία στη Ζαχάρω: Τι όπλισε το χέρι του παιδοκτόνου και αυτόχειρα

Οικογενειακή τραγωδία στη Ζαχάρω: Τι όπλισε το χέρι του παιδοκτόνου και αυτόχειρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η οικογενειακή  τραγωδία στην Ηλεία έρχονται στο «φως», καθώς η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από το διπλό φονικό με θύματα έναν 86χρονο πατέρα και τον 45χρονο γιο του.

Έναν σκληρό χαρακτήρα που ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο για τα πάντα, περιγράφουν όσοι γνώριζαν τον 86χρονο εκπαιδευτικό, δράστη και αυτόχειρα στην οικογενειακή τραγωδία που σοκάρει από το βράδυ της Δευτέρας το χωριό Μηλέας Ζαχάρως, στην Ηλεία, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άνθρωπος που έφερε μαζί με τη σύζυγό του στη ζωή, έξι γιους και τρεις κόρες, έμελλε να σκοτώσει το νεότερο σε ηλικία παιδί του.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, σε ηλικία 86 ετών ο δράστης και αυτόχειρας φαινόταν να έχει διαύγεια πνεύματος κατά τη συναναστροφή του με τους συγχωριανούς του, ενώ είχε και προφίλ στα social media, δείχνοντας σχετικά εξοικιωμένος με την μορφή αυτή της σύγχρονης τεχνολογίας και καμαρώνοντας μέσα από αυτή για τα παιδιά του, αλλά και την ενασχόλησή τους με την παράδοση στο χορό και το τραγούδι που και ο ίδιος αγαπούσε.

Κάτοικοι της Ζαχάρως που υπήρξαν μαθητές του περιγράφουν όμως κι έναν σκληρό δάσκαλο που δεν δίσταζε να σηκώσει χέρι για το παραμικρό.

Πίσω από όλα αυτά  φαίνεται πως έκρυβε κάποιες εμμονές, που αποτυπώθηκαν και στο σημείωμα που φέρεται να είχε αφήσει στο σπίτι του και που φανέρωνε πως είχε σχεδιάσει τα επόμενά βήματά του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive, οι προστριβές με τον 45χρονο Βενιαμίν της οικογένειας, ο οποίος είχε έρθει τον τελευταίο διάστημα από την Αθήνα και ζούσε στον επάνω όροφο του σπιτιού ήταν συχνές.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο γιος είχε βρει δουλειά στη Ζαχάρω και φρόντιζε τον πατέρα του που είχε υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση, ενώ τον πήγαινε όταν χρειαζόταν στο νοσοκομείο Πύργου για τη μετεγχειρητική του πορεία.

Ωστόσο ο πατέρας δεν ήταν ικανοποιημένος από τη σχέση τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες του είχε μάλιστα απαγορεύσει να βγαίνει στο χωριό.

Ένα από τα περιστατικά που περιέγραψαν άτομα που γνώριζαν από τον κύκλο της οικογένειας, ήταν πως πρόσφατα ο πατέρας είχε ζητήσει από το γιο να μην πηγαίνει στο καφενείο του χωριού, γιατί είχε τσακωθεί ο ίδιος με τον καφετζή.

Από πολύ κοντινή απόσταση

Οι προστριβές έμελλε να γιγαντωθούν στο μυαλό του 86χρονου μέχρι που εκείνος σήκωσε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση.

zaxaro spiti tragodia
To σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία (Πηγή: patrisnews)

Ο γιος έφερε τραύμα στο πρόσωπο, ενώ ο πατέρας στο σαγόνι.

Ο γείτονας που άκουσε τους δύο πυροβολισμούς με διαφορά ενός λεπτού, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά και πλησίασε στο σπίτι της οικογένειας.

Και εκεί βρήκε το γιο να ξεψυχά και τον πατέρα νεκρό. Κάλεσε άμεσα την Αστυνομία και ενημέρωσε τους γιους της οικογένειας για το τι είχε συμβεί.

Ο 86χρονος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος καθώς η σύζυγός του είχε φύγει νωρίς από τη ζωή πριν από περίπου 20 χρόνια.