Αρχική Ελλάδα Οι τρεις περιοχές της Ελλάδας που σχεδόν «εξαφάνισαν» τον κορονοϊό

Οι τρεις περιοχές της Ελλάδας που σχεδόν «εξαφάνισαν» τον κορονοϊό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεπέρασαν τις 70.000 τα τεστ για τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, με αρκετές περιοχές να παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μολύνσεων από τον ιό εμφανίζεται μειωμένος σε πολλές περιοχές και σε αρκετές περιφέρειες όπως η Λακωνία με δύο κρούσματα, η Λήμνος με ένα και η Θεσπρωτία τρία.

Στο «πράσινο» η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC
Στο «πράσινο» βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα η χώρα μας στον χάρτη του ECDC για τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος παραμένει κάτω από 4.

Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά στους διαγνωστικούς ελέγχους (testing) για τον κορωνοϊό.

Μειωμένα τα κρούσματα
Μεγάλη Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.435 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.315 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 817 με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. To 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.104 ασθενείς.