Αρχική Διεθνή Οι τιμές του φυσικού αερίου επέστρεψαν σε προπολεμικά επίπεδα

Οι τιμές του φυσικού αερίου επέστρεψαν σε προπολεμικά επίπεδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με πτώση ξεκίνησαν το νέο έτος οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς ο ήπιος καιρός περιόρισε τη ζήτηση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 7,9%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας τρεις εβδομάδες συνεχούς πτώσης.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου της Ολλανδίας για τον επόμενο μήνα διαπραγματεύονταν 2,7% χαμηλότερα, στα 74,28 ευρώ ανά μεγαβατώρα έως τις 10:20 π.μ. στο Άμστερνταμ. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος λόγω των διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τιμές του ρεύματος μειώθηκαν επίσης, με τα γερμανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον επόμενο μήνα να χάνουν 4,5%.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις υποδεικνύουν θερμοκρασίες πάνω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπη τις επόμενες δύο εβδομάδες, κάτι που θα βοηθήσει την ήπειρο να αποφύγει την εξάντληση των αποθεμάτων της.

Έπειτα από ένα χρόνο ακραίας αστάθειας – με το ενεργειακό κόστος να φτάνει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία – η αγορά ξεκινά το 2023 λιγότερο πιεσμένη. Οι τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν περίπου κατά 47% τον Δεκέμβριο, καθώς η Ευρώπη κατάφερε να αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των περιορισμένων ροών της Ρωσίας με προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου.