Αρχική Διεθνή Οι Ταλιμπάν «ξαναχτυπούν»: «Βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα»

Οι Ταλιμπάν «ξαναχτυπούν»: «Βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Σουχεϊλ Σαχίν δήλωσε στην τουρκική ενημερωτική πύλη Haberler.com ότι «βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα», επισημαίνοντας πως από την Άγκυρα εξαρτάται η προσέγγιση της με το νέο καθεστώς στο Αφγανιστάν.

«Όπως μας προσεγγίσει η Τουρκία έτσι θα την προσεγγίσουμε και εμείς. Αν μας φερθούν ως μουσουλμάνοι αδερφοί και εμείς θα τους φερθούμε ως μουσουλμάνοι αδελφοί. Αυτό κρατήστε το. Αν μας στηρίξουν και καταβάλουν προσπάθεια για το εκ νέου χτίσιμο της χώρας μας και αν σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία μας απλώσουν το χέρι, φυσικά και θα τους καλοδεχτούμε» δήλωσε.

Ο Σαχίν αναφερόμενος στις συνομιλίες της κυβέρνησης των Tαλιμπάν με το Κατάρ και την Τουρκία σχετικά με το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι δήλωσε: «Yπάρχει πρόοδος. Γνωρίζετε πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ εδώ, τα κατέστρεψαν όλα. Έβλαψαν τα οχήματα, τα υπόστεγα ακόμη και την έκταση. Ακόμη δεν επανήλθε στην προτεραία κατάσταση του αλλά μπορούν να γίνουν πτήσεις από εδώ. Πιστεύουμε πως εντός λίγων ημερών το αεροδρόμιο θα επανέλθει στην προτεραία κατάσταση του».Ω