Αρχική Ελλάδα Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
-Στις 12 θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αλλαγές που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Φαίνεται ότι θα ενισχυθεί η παρουσία βουλευτών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.
-Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα η μετάλλαξη του κορωνοϊού. Πρόκειται για τέσσερις ταξιδιώτες προερχόμενους από τη Βρετανία που έφθασαν στην χώρα μας την εβδομάδα των Χριστουγέννων.
-Συνεδριάζει σήμερα το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για λειτουργίες τα Θεοφάνεια χωρίς πιστούς.
-Συνεχίζονται σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στους υγειονομικούς όπου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από πέντε χιλιάδων υγειονομικών σε επιπλέον 42 νοσοκομεία πέρα από τα 9 που γίνεται τώρα. Παράλληλα, σήμερα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός όσων διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας.
-Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων. Την εκτίμηση ότι θα παγώσει η απόφαση για άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου αν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν έως τις 10 του μήνα δείξουν επιβάρυνση διετύπωσε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος
-Να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου αντί για τις 11 πρότεινε σήμερα ο Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
-Η Βρετανία εμβολιάζει από σήμερα τους πολίτες της με το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.