Αρχική Ελλάδα Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
-Συνεδριάζει εκτάκτως στις 11 το πρωί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την χώρα και την επίδραση των μεταλλάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε όλη την χώρα για ένα δεκαπενθήμερο αρχής γενομένης από αύριο το πρωί.
 
-Το σχέδιο της κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ θα παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα  στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
 
-Στις 11 Μαρτίου θα συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για την χρήση του εμβολίου της Johnson and Johnson στην ΕΕ.
 
-Την συνεργασία της Αμερικανικής Φαρμακευτικής Εταιρείας Merck με την Johnson and Johnson ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μία προσπάθεια να αυξήσει την παραγωγή των εμβολίων. Διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα τέλη Μαίου θα υπάρχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι αμερικανοί ενήλικες.
 
-“Ο εμβολιασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για τις έγκυες, ή τα βρέφη και τα νεογέννητα όπως προκύπτει από την ανάλυση στοιχείων στις ΗΠΑ”, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.
 
-“Σε 300-350 ανέρχονται οι επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα για τον Κουφοντίνα με πιο ανησυχητική την επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής ή στο περιπολικό”, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος