Αρχική Ελλάδα Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

-“Δεν είμαστε ταπί γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εξατομικευμένα μέτρα”, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Τόνισε ότι η επόμενη φάση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. Σημείωσε ότι με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης η χώρα δεν θα έχει νέα μνημόνια. Πρόσθεσε ότι το βασικό είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

-Αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη τη Βοιωτία από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα 18 του μηνός ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λογω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων.”

Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι υπάρχει κάποια αύξηση των κρουσμάτων και θα είναι προφανές η παράταση των μέτρων απαγόρευσης”, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. “Η βασική λύση θα ήταν να τηρούνται σωστά τα μέτρα που ήδη έχουμε”, σημείωσε ο κ.Γώγος

-Για τις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη κλείδωσε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας πέντε χρόνια μετά τη διακοπή τους. Προηγήθηκε χθες σχετική πρόσκληση από την τουρκική πλευρά.

-Συνάντηση Πενς-Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν προτίθεται να παραιτηθεί πριν την λήξη της θητείας του, ενώ ο Αντιπρόεδρος δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 25 του Συντάγματος για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ.

-Η ανοσία έναντι του κορωνοϊού που παρέχει το εμβόλιο της Moderna διαρκεί τουλάχιστον για ένα έτος σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.