Αρχική Ελλάδα Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

Οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε 10”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

-Για την δια ζώσης επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από τη Δευτέρα θα ληφθούν επιπλέον μέτρα με διαφορετική ώρα προσέλευσης όπου αυτό είναι εφικτό και χρήση περισσότερων της μίας εισόδου όπου υπάρχουν”, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Όσον αφορά στα γυμνάσια και λύκεια θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

-Στο ΣτΕ προσφεύγει η Εκκλησία αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την λειτουργία των ιερών ναών τα Θεοφάνεια χωρίς πιστούς. “Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί”, ήταν η απάντηση που έδωσε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

-“Την Πέμπτη σε συνεργασία με τους ειδικούς θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων”, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά την λήξη των αυστηρών μέτρων στις 11 Ιανουαρίου να επιστρέψει η μέθοδος της παράδοσης εκτός.

-Σε τρεις ομάδες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. -Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε όλη την χώρα ανακοίνωσε χθες σε διάγγελμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Μεταξύ άλλων, κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια και καταστήματα ενώ θα εφαρμοστεί καθολικά η εργασία από το σπίτι.