Οι Έλληνες μετεωρολόγοι «κλείδωσαν» την ημέρα που έρχεται ο Χειμώνας

Ψυχρή αέρια μάζα φέρνει Σαββατοκύριακο με χιόνια και κρύο

Για τα πρώτα σοβαρά κρύα στην Ελλάδα κάνουν λόγο στις προγνώσεις τους οι Έλληνες μετεωρολόγοι, οι οποίοι τονίζουν πως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου θα μας βάλει σιγά – σιγά σε τροχιά Χειμώνα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες «ταξιδεύουν» από τα Βαλκάνια και φέρνουν χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς. Έπειτα, το κρύο διατηρείται και ο Δεκέμβριο, όπως δείχνουν τα καιρικά στοιχεία, κάνει «ποδαρικό» με τον υδράργυρο στους 15 βαθμούς μέγιστη τιμή.

Πάμε, δηλαδή, σε πιο φυσιολογικές, αλλά κρύες, συνθήκες.

Ο μετεωρολόγος, δε, του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε καμία πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό των Χριστουγέννων. Όπως είπε, αν και είναι ακόμα νωρίς, φαίνεται πως δεν θα είναι τόσο ηλιόλουστος όπως την περσινή χρονιά

Αναλυτικά οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

Γιαννόπουλος: Πάμε για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική θα είναι η αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο, με το κρύο να μένει για μέρες.

Από το Σάββατο, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, έρχεται ένα σύστημα αξιοπρεπές, που θα δώσει αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα θα δώσει αρκετές βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Όταν θα φύγει αυτό το σύστημα, θα μπουν πολύ ισχυροί οι βορειοδυτικοί άνεμοι, θυελλώδεις, που θα ρίξουν πολύ τη θερμοκρασία.

Τονίζει ότι θα είναι πολύ μεγάλη η πτώση της θερμοκρασίας.

«Σήμερα στην Αττική έχουμε 21 βαθμούς, την Κυριακή ζήτημα θα είναι αν θα έχουμε 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το ανώτερο 10 βαθμούς. Μιλάμε για εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα μείνει για μέρες», είπε.

Κατέληξε λέγοντας, «πως η Κυριακή θα είναι εισαγωγή στον χειμώνα με πολύ ωραίο ήλιο, λιακάδα, όμορφη, αλλά κρύος καιρός και θα επιστρέψουν οι θερμοκρασίες στο μείον στη Φλώρινα και άλλες περιοχές».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κρύο που θα επιμείνει

Στην πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε πως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από την Παρασκευή στη χώρα μας, με τον καιρό να διατηρείται άστατος και το Σάββατο.

Από την Κυριακή και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας κατεβαίνει από τη βόρεια Ευρώπη μία ψυχρή αέρια μάζα, που θα ρίξει τον υδράργυρο και θα φέρει χιόνια στα ορεινά σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα χιόνια θα υποχωρήσουν, όμως το κρύο θα παραμείνει.

Έτσι, από την Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open θα πάμε σε μία μέση θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου.

Τσατραφύλλιας: Χιόνια και κρύο

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας στην ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για τρεις ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα τα βασικά χαρακτηριστικά των τριών καιρικών συστημάτων θα είναι:

Σαββατο-Κυριακή 25-26/11

-Θυελλώδεις άνεμοι (10-11 μποφόρ)-νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες

-Πτώση θερμοκρασίας 10-12 βαθμοί

-Καταιγίδες δυτικά ,Θράκη ,ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνησα

-Χιόνια (Σάββατο βραδυ κυρίως) ορεινά και χαμηλότερα υψόμετρα Μακεδονίας-Θράκης

Τρίτη -Τετάρτη 28-29/11 (με επιφύλαξη)

-Θυελλώδεις άνεμοι (9-10 μποφόρ)-νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες

-Καταιγίδες δυτική Ελλάδα, Θράκη ,ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνησα

-Πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμοί

-Χιόνια και σε ημιορεινά κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

Παρόμοια πρόγνωση και από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, που ανέφερε πως από το Σάββατο θα έχουμε μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και δυνατούς δυτικούς ανέμους.

Από το απόγευμα και μετά και κυρίως το βράδυ θα υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας σε Μακεδονία και Θράκη.ο θα φέρουν κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις