Αρχική Ελλάδα Oι διανομείς κέρδισαν! Η efood μετατρέπει σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις των...

Oι διανομείς κέρδισαν! Η efood μετατρέπει σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις των 2.016 εργαζομένων της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην πρόσληψη των 2.016 εργαζομένων της με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους προχωρά η efood, μετά την «λανθασμένη» επικοινωνία σε 115 εργαζομένους της για μετάβαση σε καθεστώς freelance, πρόταση που τελικά αποσύρθηκε.

Η εταιρεία, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, σπεύδει να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενούς της πως εκτός από τα μισθολογικά, βελτιώνει και τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς, ενώ διατηρεί ταδιευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν (π.χ. ιδιωτική ασφάλιση).

Στη νέα ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες πολλοί μίλησαν για εμάς χωρίς να γνωρίζουν την οικογένεια του efood. Ακούσαμε όλες και όλους. Τα σωματεία εργαζομένων  και τα αιτήματά τους. Το διάλογο των πολιτικών κομμάτων. Τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επικοινωνίες τους μαζί μας. Τους δημοσιογράφους. Και κυρίως τους εργαζόμενούς μας, που γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς μας και την καθημερινότητά μας. Κάναμε αυτό που έχουμε ως υποχρέωση, γιατί είμαστε μια εταιρεία ανθρωποκεντρική.

Πολλές από τις κριτικές που ακούσαμε μας βοήθησαν στη λήψη των αποφάσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας με μεγαλύτερη επένδυση στους ανθρώπους μας. Ακόμα και στις πιο ακραίες φωνές επιχειρήσαμε να βρούμε τα σημεία που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς.

Με βασικό γνώμονα τους ανθρώπους μας, την ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες μας  (καταναλωτές και επιχειρήσεις), και την εξέλιξή μας, λάβαμε τις εξής αποφάσεις:
•    Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους
•    Διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση
•    Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας πιστεύαμε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που έχουμε επιλέξει μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ομάδα μας. Είναι ο δρόμος που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε τη σημερινή αγορά και να παραμένουμε η μεγαλύτερη και πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτήν. Και αυτό το καταφέραμε επενδύοντας στους ανθρώπους μας.

Παρέχοντας μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών: καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, κουτί,, κτλ), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά.  Μένουμε σταθεροί σε αυτές τις επιλογές και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής με όσες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε.

Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του efood να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας».

Κανονικά η αυριανή απεργία

Κανονικά θα πραγματοποιήσουν αύριο την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των delivery καθώς και τη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Αρεως.

«Η απεργία μας θα γίνει κανονικά -τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Στεφανάκης- για να ενισχύσουμε τον αγώνα και να δεσμεύσουμε την efood να υλοποιήσει όσα θετικά ανακοίνωσε. Πετύχαμε μεγάλη νίκη που εισπράττει όλο το εργατικό κίνημα. Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ και τον κόσμο για τη συμπαράστασή τους».