Νέα στοιχεία  έρχονται συνεχώς για το κύκλωμα των δημοτικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν για για χρηματισμό και εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων, στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να αποκαλύψει το τι συμβαίνει:

«Είμαι επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας, που δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εστίασης και θέλω να σας καταγγείλω κάτι, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή φίλων συναδέλφων μου και τους εκβιάζουν για να βγάζουν μεροκάματο».
Όπως περιγράφει, «δύο συγκεκριμένοι άνδρες δημοτικοί αστυνομικοί γυρνάνε από μαγαζί σε μαγαζί και κάνουν μηνύσεις για να συμπληρώσουν οι καταστηματάρχες από δύο ο καθένας. Όπως πολύ καλά ξέρετε, στις τρεις μηνύσεις γίνεται σφράγιση. Τότε, περνάει μια κυρία που συστήνεται ως …… (αναφέρεται γυναικείο όνομα) και λέει ότι μπορεί να μεσολαβήσει να μη γίνει τρίτη μήνυση, αλλά εννοείται με το αζημίωτο. Αν κάποιος δεν της δώσει χρήματα, μετά από λίγες μέρες, ως δια μαγείας, έρχονται πάλι οι δημοτικοί και κάνουν την τρίτη μήνυση».

Υπήρχαν ρόλοι μέσα στην κλίκα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης,  ηγετικά στελέχη, εισπράκτορες, εκβιαστές κ.λπ. που έβαζαν στο μάτι καταστηματάρχες και τους εκβιάζαν προκειμένου την παράβλεψη πιθανόν παραβάσεων που θα μπορούσαν να κάνουν.

Συνολικά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 14 άτομα που είχαν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, ανάμεσα τους ένας δημοτικός αστυνόμος τμηματάρχης, δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Οι συνομιλίες μεταξύ εκβιαστών και καταστηματαρχών σοκαριστικές θυμίζοντας ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Στην παρακάτω συνομιλία γυναίκα φέρεται να έχει το ρόλο διευθυντικού στελέχους, η οποία προσπαθεί να φοβίσει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων:

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βάλει στο κόλπο και άλλα μέλη της οικογένειας της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αδελφός της παραλάμβανε τα ποσά από τους χρηματισμούς, ενώ η μητέρα της έκρυβε τα χρήματα στο σπίτι της!

Διευθυντικό στέλεχος: «Και χίλια διακόσια πενήντα είκοσι εννιά του μηνός, έτσι; Τη Δευτέρα πάλι».

Επιχειρηματίας: «Ρε γ@@ώ τα λεφτά μου γ@@ώ».

Διευθυντικό στέλεχος: «Εσύ μου ‘δωσες ημερομηνίες, εγώ σου ‘πα πες μου και τις έγραψα».

Επιχειρηματίας: «Αυτές τις μ@@@@ίες κάνω».

Διευθυντικό στέλεχος: «Ε, δεν θα μπορούσες να το αποφύγεις άλλο. Γιατί αν έμαθες χθες σηκώσανε την Ειρήνης (σ.σ. οδός)».

Επιχειρηματίας: «Ρε συ το είδα κατέβαινα την Καραγιώργη».

Διευθυντικό στέλεχος: «Έτσι μπράβο».

Επιχειρηματίας: «Τι κάνανε εκεί πέρα ρε, τα σήκωσαν όλα;»

Διευθυντικό στέλεχος: «Έρχεται η σειρά σας, γι’ αυτό το λέω».

Σε άλλη συνομιλία η συγκεκριμένη γυναίκα έχει καταγραφεί να συζητάει με κατηγορούμενο υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού:

Υπάλληλος υπ. Πολιτισμού: «Πάμε ένα τριχίλιαρο;».

Διευθυντικό στέλεχος: «Μμμ, νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ».

Υπάλληλος υπ. Πολιτισμού: «Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε. Άντε ρε».

Σε άλλον διάλογο η υπάλληλος παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα:

Κατηγορούμενη:«Μου τα έχεις αφήσει;»

Καταστηματάρχης: «Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισέ μου»

Κατηγορούμενη: «Ε, 1.000, εε στη…….. 22 του μηνός έχουμε»

Καταστηματάρχης: «22 ή 25 είπαμε;»

Κατηγορούμενη: «22»

Καταστηματάρχης: «25 είπαμε για το, τη δημοτική, ε;»

Κατηγορούμενη: «22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει, δεν κάνω λάθος. Τα ‘γραφα την ώρα που μου τα ‘λεγες. Λοιπόν, 22, 22 που είναι σήμερα και 29 τα υπόλοιπα. 22 του μηνός 1.000, 29 του μηνός 1.250 ευρώ. Και μετά το Πάσχα»

Καταστηματάρχης: «Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Α, όχι, όχι, τα σπάσαμε σε δύο»

Κατηγορούμενη:«Όχι, όχι»

Καταστηματάρχης: «Ναι, εντάξει, εντάξει. 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα»

Κατηγορούμενη: «Εντάξει, 29 τη Δευτέρα»

Καταστηματάρχης: «Εντάξει, εντάξει. Ωραία, θα σ’ τα αφήσω»

Κατηγορούμενη: «Ωραία, οπότε άφησέ τα μου και στείλε μου ένα μήνυμα ότι τα άφησες, για να στείλω τον ……»

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ η λεία από την παράνομη δράση εκτιμάται πως ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ τον χρόνο.

Στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. έχει και τα τεφτέρια του κυκλώματος, τα σημειώματα, γραπτά και ηλεκτρονικά, που μια εκ των διευθυντικών μελών της οργάνωσης κράταγε τις… σημειώσεις της, για τα χρωστούμενα από τους εκβιασμούς, τις ταρίφες που ζητούσαν από τους καταστηματάρχες κ.λπ.

Οπως και οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος που αποκαλύφθηκαν από χθες προκαλούν σοκ, έτσι και τα… τεφτέρια τους προκαλούν αίσθηση, καθώς δείχνουν την πλήρη οργάνωση που είχε η εγκληματικών οργάνωση, τα ποσά που ζητούσαν από τους μαγαζάτορες, αλλά και τη μοιρασιά που έκαναν στη συνέχεια. με πληροφορίες από iefimerida

Από Υ.Ε.Υ.Σ.Α εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις