Αρχική Υπουργεία Οι αντιδράσεις Αυγενάκη για τα «πρωτοφανή επεισόδια»

Οι αντιδράσεις Αυγενάκη για τα «πρωτοφανή επεισόδια»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τα επεισόδια της Τρίτης στο προπονητικό του Ρέντη, στο πλαίσιο του αγώνα Νέων Ολυμπιακού- Μπάγερν Μονάχου, έκανε λόγο για «πρωτοφανή επεισόδια» ενώ ενημερώνει πως την Τετάρτη, 23.10.2019, θα έχει συνάντηση με τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Αναλυτικά όσα λέει ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια, που συνέβησαν το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός – Μπάγερν για το Youth League της UEFA και τα οποία δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, προχώρησε άμεσα σε:

– συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της.

– επικοινωνία με στελέχη της UEFA, καθώς και με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τον οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

– συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, κ Αχιλλέα Τσιχτή.

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4326/2015, εξετάζονται και τα δύο περιστατικά «φραστικής βίας», τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας».