Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οδηγοί λεωφορείων: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες στη Γερμανία

Οδηγοί λεωφορείων: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες στη Γερμανία, στα 3.400 ευρώ ο μισθός

Μισθό 3.400 ευρώ καθαρά δίνει σε επαγγελματίες οδηγούς γερμανική εταιρεία, η εταιρεία Your Mellon, με έδρα τη μικρή πόλη Hessisch Lichtenau, όπως μεταδίδει η γερμανική Deutsche Welle.

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζεται ως το Tinder της εργασίας. «Ο υποψήφιος εργαζόμενος υποβάλει το βιογραφικό του δωρεάν στην πλατφόρμα μας κι εμείς αναζητούμε μια πιθανή εργασία για αυτόν. Προσφέρουμε, σε συνεργασία με τους πελάτες μας εργοδότες, ένα πακέτο: δωρεάν στέγαση για τρεις έως έξι μήνες, μαθήματα γερμανικών μέχρι ένα ικανοποιητικό επίπεδο έως έναν χρόνο, ασφάλιση υγείας», αναφέρει o Δημήτρης Καλαϊτζίδης, διευθυντής της Your Mellon, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Επίσης, σημειώνει πως «οι δημογραφικές εξελίξεις στη Γερμανία, αλλά και οι επιλογές της generation Z στην εργασία προκαλούν μεγάλη έλλειψη στον τομέα των οδηγών. Αυτό θα συνεχιστεί» και προσέθεσε: «Πολλές οικογένειες ήρθαν και το 90% έχει μείνει. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους σε απελπισία και είμαι πολύ χαρούμενος που τους δώσαμε έναν νέο δρόμο στη ζωή τους».

Ο Τόμας Ντότμαν, διευθύνων σύμβουλος της Rhein-Bus Verkehrsbetrieb GmbH Ντύσσελντορφ, του ομίλου Transdev, τονίζει πως «η γενιά των baby boomers βγαίνει στη σύνταξη και το επαγγελματικό προφίλ του οδηγού δεν έχει τόση κοινωνική αναγνώριση στη Γερμανία. «Ακόμη, οι απολαβές μειώθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τελευταία παρατηρείται μια μισθολογική αύξηση, που κάνει το επάγγελμα του οδηγού ελκυστικότερο», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μέσος μισθός οδηγού λεωφορείου ανέρχεται στα 3.400 ευρώ μεικτά, αναλόγως και των ωρών εργασίας, και αναμένεται να αυξηθεί. Το δίπλωμα μπορεί να αποκτηθεί σε 4-6 εβδομάδες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυξημένο και πολλοί είναι έτοιμοι να αφήσουν την πατρίδα τους για αρκετό καιρό, από νέους ανθρώπους άγαμους στην ηλικία των 20 ετών, έως οικογενειάρχες με παιδιά, στην ηλικία των 50.

https://app.yourmellon.com/company-profiles/74

 

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς μετρό και προαστιακό την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ 

Χωρίς μετρό και προαστιακό την Τετάρτη - Πώς θα...

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,95 δισ. το α’ τρίμηνο 2024

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,95 δισ. το α’ τρίμηνο 2024,...

Ενημερωτικό Δελτίο

SOS εκπέμπει ο ΟΗΕ: Δύο χρόνια απομένουν για να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική κρίση

SOS εκπέμπει ο ΟΗΕ: Δύο χρόνια απομένουν για να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική κρίση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα Σε θλιβερές...

Νέα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου –  Τα 3 βασικά σενάρια για τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

Νέα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου -  Τα 3 βασικά σενάρια για τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τις εξελίξεις στη...

Νέες θέσεις εργασίας 36 ατόμων στο Δήμο Θάσου

Νέες θέσεις εργασίας 36 ατόμων στο Δήμο Θάσου Ο Δήμος Θάσου ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τις 24/04/204 έως και τις 08/05/2024 για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας...

Νέες προσλήψεις 31 ατόμων στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.

Νέες προσλήψεις 31 ατόμων στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. για την περιοχή του Βόλου ...