Αρχική Πολιτική «Όχι» στο lockdown είπε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ!

«Όχι» στο lockdown είπε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
85η ΔΕΘ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ξεκάθαρος ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε καθεστώς γενικού lockdown εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ αποκλείοντας το lockdown.

Πρόσθεσε ότι: «Οι φανατικοί αντιεμβολιαστές δεν μπορούν να πειστούν. Θα ξαναπώ ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σήμερα είναι ανεμβολίαστοι. Θα επιστρατεύσω τους γιατρούς και τους παιδιάτρους για να πείσουν τους γονείς να εμβολιαστούν και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» σημείωσε. Αισθάνομαι ασφαλής με τις οικονομικές μας προβλέψεις. Ωστόσο, θα έχουμε αναταράξεις, είπε στο κλείσιμο της απάντησής του ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα προχωρούσα σε μία αναθεώρηση στόχων αν δεν ήμουν σίγουρος ότι το 5,9% είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τον όρο “πακέτο μέτρων”. Τα μέτρα υπακούν σε μία συλλογική στρατηγική. Για να έρθω στον πυρήνα του ερωτήματος, προφανώς δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Δεν θα υπάρχει, όμως, περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν θα ξανακλείσουμε. Θα έχουμε, ωστόσο, μάσκες για πολύ καιρό ακόμη και θα κάνουμε πολλά τεστ. Και φυσικά θα επιμείνουμε στη στρατηγική των εμβολιασμών», πρόσθεσε.