Αρχική Περιβάλλον Οχι στις προτάσεις απολιγνιτοποίησης απο την Π. Δυτ. Μακεδονίας

Οχι στις προτάσεις απολιγνιτοποίησης απο την Π. Δυτ. Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεκτή με ευρεία πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας έγινε η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Στ Κιάνα για τη μη αποδοχή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με την αιτιολογία ότι στο επικαιροποιημένο κείμενο δεν λαμβάνονται υπ΄όψιν οι 15 διεκδικήσεις-προτάσεις που είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή.

Στην πρότασή του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι “είχαμε θέσει ως απαράβατο όρο την ενσωμάτωση συγκεκριμένων διεκδικήσεων και αναμέναμε αυτές να υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο και να αποτυπωθούν στο αναθεωρημένο ΣΔΑΜ”.

Στο επικαιροποιημένο ΣΔΑΜ (μετά την συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο και την ενημερωτική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής) γίνεται αναφορά σε κάποιες από τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, «χωρίς όμως να εξειδικεύονται σε μεγάλο βαθμό, αλλά και χωρίς να λύνουν το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει και δεν είναι άλλο από το λίγο χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας για την υλοποίηση του σχεδίου, αλλά και την καταπολέμηση της διαχρονικά μεγάλης ανεργίας και τη διαφύλαξη και περαιτέρω ενίσχυση του ΑΕΠ της Περιφέρειας», σημειώνει ο κ Κιάνας.

Ο περιφερειάρχης κ Γ. Κασαπίδης ζήτησε την έγκριση της πρότασης από το Συμβούλιο, την οποία στήριξαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανατροπή δημιουργία»- Θόδωρος Καρυπίδης και «Ελπίδα»- Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)