Αρχική ΟΑΕΔ ΟΑΕΔ: Πολλά παράπονα των ανέργων για τον τρόπο λειτουργίας του

ΟΑΕΔ: Πολλά παράπονα των ανέργων για τον τρόπο λειτουργίας του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλα προβλήματα με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όσο αφορά τα αιτήματα πολιτών για την ένταξη τους στα επιδόματα ανεργίας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι καθημερινά,στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ:

“Προβληματικό αποδείχτηκε στην πράξη το σύστημα που ακολουθήθηκε εφέτος ,όπου ο κάθε εργαζόμενος έκανε μόνος του την εγγραφή του.

Κενά υπάρχουν τόσο στην ίδια την συμπλήρωση των εγγράφων, όσο και στην ταυτοποίηση των επιπλέων ατομικών ,δεδομένων  ενδοϋπηρεσιακός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη εμφάνιση των ενσήμων από την αναστολή των συμβάσεων ,γεγονός που οδηγεί σε αυτόματη απόρριψη της αίτησης.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω να αυξηθεί ο χρόνος ελέγχου έως και 90 ημέρες από 40 ημέρες που ήταν την περσινή χρονιά.

Εύλογο είναι το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για ενδυνάμωση σε ανθρώπινο δυναμικό, του ΟΑΕΔ ,γιατί η υπηρεσία οφείλει να εξυπηρετεί σε άμεσο χρόνο τις υποθέσεις που διεκπεραιώνει καθώς η επιβίωση ολόκληρων οικογενειών στηρίζεται στην επιβεβλημένη επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης”.

Επιστολή επιστολή στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ

Υπόψη: Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα

Υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη

Υπόψη: Τοπικών Βουλευτών Δωδεκανήσου και Κρήτης

Κύριοι,

Σας ζητάμε ως Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ να πάρετε απόφαση για δύο, κατηγορίες εργαζόμενων, οι οποίες απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

Αναλυτικά ζητάμε

  1. Να χαρακτηριστούν και φέτος εποχικοί αυτοί που και πέρσι χαρακτηρίστηκαν ως εποχικοί ανεξάρτητα με το αν οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολήθηκαν, δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων. Αυτό έγινε για το λόγο ότι, όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μικρό μέρος αυτών. Άρα η ποσόστωση δεν έχει καμία εφαρμογή για φέτος.
  2. Επίσης για τους  νέους που φέτος θα πάρουν για πρώτη φορά ανεργία. Εκεί όπως και φέτος πρέπει να έχουν 50 ένσημα ως εποχικοί, ο Ο.Α.Ε.Δ τους ζητά παράλληλα να έχουν και 80 ένσημα ως νέοι ασφαλισμένοι, πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχτεί λόγω συγκυρίων. Ζητάμε λοιπόν την απόρριψη του αιτήματος του Ο.Α.Ε.Δ. για τα 80 ένσημα και την ένταξη και των νέων ασφαλιζόμενων στα 50 ένσημα.

Με την απόφαση αυτή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Ο.Α.Ε.Δ διότι οι εργαζόμενοι των παραπάνω κατηγοριών υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Γνωρίζετε και εσείς ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας καθώς η υπαιτιότητα δεν είναι των εργαζομένων αλλά δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ     ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ