ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το νέο πακέτο μέτρων για την εργασία, ελέω COVID-19 και αφορά πάνω από 500.000 εργαζόμενους και ανέργους.

Με την ανεργία να καλπάζει στο 17% και την τουριστική σεζόν να ολοκληρώνεται μάλον άδοξα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης νομοθετεί μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν μισθωτούς, εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης ή εργάζονται στα πλαίσια του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και ανέργους που δεν δυσκολεύονται να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται:

– Μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. Έτσι χιλιάδες εποχικοί που φέτος εργάστηκαν όχι σε ολόκληρη την τουριστική σεζόν, θα λάβουν εντέλει το επίδομα ανεργίας  που δικαιούνται για τον χειμώνα (399 ευρώ ανά μήνα για 3 μήνες).

– Δίμηνη παράταση του επιδόματος του ΟΕΑΔ (των 399 ευρώ το μήνα) για όσους η επιδότηση ανεργίας τους έληξε εντός του καλοκαιριού. Για όσους δηλαδή έληξε τον Αύγουστο, δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα 2 μηνιαία επιδόματα (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) σε δύο δόσεις.  Ομοίως και εκείνοι που έχασαν το δικαίωμα τον Ιούλιο.

Οι άνεργοι που ολοκλήρωσαν τη 12μηνη επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, αναμένεται να λάβουν τα 800 ευρώ των 2 μηνιαίων επιδομάτων μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.