Αρχική ΟΑΕΔ ΟΑΕΔ: Δείτε ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα

ΟΑΕΔ: Δείτε ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κοινωνικός Τουρισμός

Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι πληρωμές του Ιουνίου, αναφορικά με τα επιδόματα των εποχικών ανέργων, ενώ όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ.Πρωτοψάλτης  όσες πληρωμές εκκρεμούν θα καταβληθούν σήμερα.

Παράλληλα, να σημειωθεί, ότι σήμερα θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές για τα επιδόματα του Ιουλίου, ενώ  μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια παράταση για επέκταση του επιδόματος ανεργίας, όσων το επίδομα έληξε τον Μάιο.

Ο κ.Πρωτοψάλτης ανακοίνωσε, πως «τρέχει» ένα πρόγραμμα 8.500 θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, ενώ σχετικά με ένα άλλο πρόγραμμα με 8.300 θέσεις εργασίας, για ηλικίες άνω των 30, έχουν υποβληθεί ήδη, 5.500 αιτήσεις από τους εργοδότες.

Επιπροσθέτως, ο διοικητής του ΟΑΕΔ παραδέχθηκε πως υπήρξε αύξηση της ανεργίας, επισημαίνοντας πως συνεχώς εξετάζονται νέα μέτρα αντιμετώπισής της.

«Αυξήθηκε 2% η ανεργία από τον Απρίλιο στον Μάιο. Βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία.  Ωστόσο συνεχώς εξετάζονται νέα μέτρα τα οποία θα στηρίξουν το εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια της δύσκολης συγκυρίας που ζούμε. Εάν θα υπάρξουν μέτρα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ανέφερε.

Ως εκ τούτου, δήλωσε, πώς μέσω 19 προγραμμάτων του, ο ΟΑΕΔ, σχεδιάζει να έχει 130.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτος.