Αρχική Διεθνή Ο Τραμπ αποδεσμεύει 8,3 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Τραμπ αποδεσμεύει 8,3 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη διάθεση 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δοθούν σε πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, υπέγραψε με έκτακτο νομοσχέδιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνονται πάνω από 3 δισ. δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων, κιτ ανίχνευσης και ιατρικές θεραπείες, 2,2 δισ. δολάρια για υποστήριξη δραστηριοτήτων δημόσιας υγείας στους τομείς της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντιμετώπισης, και 1,25 δισ. δολάρια για την υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών που έχουν στόχο τον περιορισμό του ιού.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικνός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέομετονόμασε σε «ιό της Γουχάν» τον νέο κορωνοϊό που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη αυτήν της Κίνας, διακινδυνεύοντας να προκαλέσει την οργή του Πεκίνου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μίλησε για τον «ιό της Γουχάν» για πρώτη φορά την Πέμπτη. Σήμερα, Παρασκευή, επανέλαβε πολλές φορές αυτή τη φράση, σε διάφορες συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τηλεοπτικά κανάλια.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν το πρώτο που εξήγησε ότι από εκεί ξεκίνησε ο ιός», είπε στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News για να δικαιολογήσει αυτήν την έκφραση.