Πέμπτη, Ιανουάριος 21, 2021
Αρχική Διεθνή Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μας απειλεί ευθέως – “Ελάτε να τα βρούμε,...

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μας απειλεί ευθέως – “Ελάτε να τα βρούμε, αλλιώς..”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέες «πολεμικές» δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ αρχικά απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο, στη συνέχεια έσπευσε να προειδοποιήσει ότι θα στεναχωρηθούν όσοι επιδιώξουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή.

«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε “ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε”. Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

«Στο Κυπριακό καθίστε καλά, τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δικό τους θέμα αν θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε. Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε», είπε χαρακτηριστικά.«Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία», είπε.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuşuyor.

Gepostet von TRT Haber am Donnerstag, 25. Juni 2020