Σήμερα Τετάρτη (19.6.2024), ο Γιώργος Τσίπρας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του συνεργάτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα μόλις 24 ώρες μετά την ίδια κίνηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε μια συνέντευξη στην ΕΡΑ, όπου ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της δημοκρατικής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων.

Τονίζοντας τη σύμπτωση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: “Πρόκειται για σύμπτωση, μετά από άλλες συμπτώσεις, καθώς ενημερώθηκα για τη λύση της σύμβασης εργασίας από το ΣΥΡΙΖΑ.” Πρόσθεσε επίσης ότι “η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα συνεχιστεί παρά τα εμπόδια, διότι αποτελεί απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας.”

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης τη διαφορά της πολιτικής του δραστηριότητας από την επαγγελματική κομματική σχέση, καταλήγοντας: “Δεν ανήκω στο κλαμπ των ανθρώπων που δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους.”

 Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πρώην συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και υποστήριξε την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις