Αρχική Παρασκήνιο Ο “κορονοϊός” ένωσε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κικίλιας σε ανοιχτή γραμμή με Ξανθό

Ο “κορονοϊός” ένωσε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κικίλιας σε ανοιχτή γραμμή με Ξανθό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την βοήθεια της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού ζήτησε τις προάλλες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ARTHRO.GRο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στην οδό Αριστοτέλους, όπου στεγάζεται το υπουργείο Υγείας, φαίνεται ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά τη διαχείριση του προβλήματος που ακούει στο όνομνα “Κορονοϊός”. 

Τα κρούσματα αυξάνονται και η απειρία του Βασίλη Κικίλια στον τομέα της Υγείας όπου προϊσταται πολιτικά, τον ανάγκασε να ζητήσει…χείρα βοηθείας των “αντιπάλων” του. Υψηλόβαθμα στελέχη επισημαίνουν στο arthro.gr ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νυν υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε…πολλάκις με τον Ανδρέα Ξανθό και για αρκετή ώρα (τουλάχιστον για 30 λεπτά συνολικά), με αφορμή το κρούσμα του 66χρονου στην Αμαλιάδα. Ένα κρούσμα που είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν στη..μακριά λίστα των νοσούντων ακόμα 21 άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Άγιους Τόπους μαζί με τον 66χρονο. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του έδωσε κατευθύνσεις και συμβουλές στον Βασίλη Κικίλια προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο.

Πάντως, η κίνηση Κικίλια να ζητήσει βοήθεια από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, από την μια πλευρά μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική, καθώς ανοίγει διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο κόμματα  προκειμένου να θωρακιστεί καλύτερα η χώρα από τον κορονοϊό,. Από την άλλη όμως δημιουργεί ερωτηματικά για το αν μπορεί να σηκώσει ο υπουργός Υγείας μόνος του, το βάρος ένος τόσο σοβαρού ζητήματος, που τείνει να “τινάξει” στον άερα τα εθνικά συτήματα υγείας ολόκληρης της Ευρώπης. Ας ελπίσουμε ότι άκουσε τις συμβουλές του αν μη τι άλλο έμπειρου Ανδρέα Ξανθού.