Ο Πιερρακάκης παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα, Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να παραμένει προς διαβούλευση για περίπου ένα δεκαήμερο και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει με κάθε τρόπο τις αντιδράσεις φοιτητών αλλά και πανεπιστημιακών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά χειροτέρεψαν τη κατάσταση.

Τα δημόσια ΑΕΙ δείχνουν εικόνα διάλυσης και την Πέμπτη 8 του μήνα τα ιδρύματα θα «παραλύσουν» μετά τη νέα απόφαση για συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Οι εξετάσεις είναι ο λόγος που φοιτητικές παρατάξεις συγκρούονται μεταξύ τους καθώς οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής ψηφίζουν υπέρ των καταλήψεων και της ΔΑΠ κατά.

Μάλιστα καθηγητές της Νομικής Θράκης υποστηρίζουν ότι η εισβολή των ΜΑΤ στη σχολή και οι συλλήψεις έγιναν διότι κάποιοι φοιτητές κάλεσαν την Αστυνομία και όχι οι πρυτανικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κάλεσε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο παράκαμψης του Άρθρου 16 του Συντάγματος».

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΔΕΠ «το προαναγγελθέν νομοσχέδιο για αναγνώριση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, με «παράκαμψη» ή κατάλληλη «ανάγνωση» του άρθρου 16 του Συντάγματος, που τιτλοφορείται ως «ελεύθερο πανεπιστήμιο», την εξής μια «ελευθερία» θα υπηρετήσει: της διάθεσης πτυχίων βασικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δίδακτρα στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου, ιδίως των περιφερειακών ιδρυμάτων. Οι διαδικτυακές εξετάσεις πάντως ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 16 του μήνα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις