Αρχική Διεθνή Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα!

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί προσεχώς την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, αποδεχόμενος την πρόσκληση στην χώρα μας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η τελευταία επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 2016, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ενώ ανάμεσα στις στάσεις που έκανε ήταν και η Λέσβος. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στο νησί, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Προτού φτάσει στο νησί, ο πάπας είχε δηλώσει:

“Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Λέσβου, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων” αναφέρει στο μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος. θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε. Ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή, επικαλούμενοι τη δύναμη και το φως του Αγίου Πνεύματος και τη μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας”.

Επιπρόσθετα, ο ποντίφικας εκτίμησε την ανθρωπιστική στάση του ελληνικού λαού, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έδειξε αλληλεγγύη και αφοσίωση σε παγκόσμιες αξίες. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη προστασίας των ανθρώπων που δεν πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους διασχίζοντας το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, καταπολεμώντας τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων και εξαλείφοντας τις επικίνδυνες διαδρομές, δημιουργώντας μια ασφαλή δίοδο.