Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στην έρημο της Νεβάδας, προκαλώντας εκτεταμένες εικασίες σχετικά με την προέλευση και τον σκοπό του. Η ασυνήθιστη κατασκευή ήταν η πρώτη που καταγράφηκε από το αστυνομικό τμήμα του Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια αποστολής έρευνας και διάσωσης στη βόρεια κοιλάδα του Λας Βέγκας.

Στα κοινωνικά μέσα, η αστυνομία ανέβασε φωτογραφίες του μονόλιθου κοντά στο Gass Peak, μια δημοφιλή περιοχή πεζοπορίας περίπου μία ώρα βόρεια του Λας Βέγκας, σχολιάζοντας: “Βλέπουμε πολλά περίεργα πράγματα… αλλά δείτε αυτό!”. Ο μονόλιθος φαίνεται να είναι ψηλός, ορθογώνιος και αντανακλαστικός, τοποθετημένος σε άγριο έδαφος.

Ο σχεδιασμός του μονόλιθου θυμίζει εκείνους που εμφανίζονται στην ταινία του 1968 “2001: Οδύσσεια του Διαστήματος” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Αυτοί οι μυστηριώδεις μονόλιθοι έχουν προκαλέσει θεωρίες και ερωτήματα σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με την προέλευσή τους και το μήνυμά τους, αναδεικνύοντας ένα ευρύτερο μοτίβο ή μήνυμα πίσω από αυτές τις αινιγματικές δομές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις