Αρχική Διεθνή Ο Μπόρις Τζόνσον «πηγαίνει καλά» αλλά ο πυρετός παραμένει

Ο Μπόρις Τζόνσον «πηγαίνει καλά» αλλά ο πυρετός παραμένει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Έπειτα από σύσταση του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε σε νοσοκομείο για εξετάσεις», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής.

Από το βράδυ της Κυριακής 5/4, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μετέβη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς ο υψηλός πυρετός επέμενε, μετά από 10 ημέρες που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού. Όπως αναφέρει η Daily Mail σε σημερινό άρθρο της (6/4), στον Τζόνσον χορηγείται οξυγόνο ενώ σημειώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του εξαιτίας της εργασιομανίας του».

Πρόκειται για «προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που επιμένουν, 10 ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε», συνεχίζει το δελτίο Τύπου που διένειμε ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Την Παρασκευή, ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να τελεί σε απομόνωση, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε στο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.