Αρχική Δήμοι Ο Μπακογιάννης τίμησε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών τον πρόεδρο...

Ο Μπακογιάννης τίμησε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών τον πρόεδρο της ΔΟΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών απένειμε τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης «σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς του στην προαγωγή του αθλητισμού και της συμβολής του στην ανάδειξη των θεμελιωδών αξιών, αρχών και ιδεωδών του Ολυμπιακού πνεύματος», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήρε την προσωπικότητα του κ. Μπαχ και την προσφορά του στον αθλητισμό σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. «Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι καθ’ όλη την διάρκεια της Προεδρίας σας, έχετε συμβάλει τα μέγιστα ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να έρχονται ολοένα και πιο κοντά στις ρίζες τους, στις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Άλλωστε, η νέα γενιά πρέπει να εμπνέεται περισσότερο και να στηρίζεται μέσα από τον Ολυμπισμό. Το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «αιὲν αριστεύειν» είναι πολύτιμα όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης. Αναφερόμενος στον νέο ανανεωμένο φωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου, ο δήμαρχος της Αθήνας, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πολύτιμη συμβολή της, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο αναβάθμισης, τόσο για το ίδιο το Καλλιμάρμαρο, όσο και για την Αθήνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι, καθώς κι εμείς εδώ στο Δήμο επενδύουμε πολύ στο να φωτίσουμε κάθε γωνιά της πόλης. Γιατί το φως ενθαρρύνει τη ζωή και διώχνει το φόβο και την ανασφάλεια. Η πόλη αλλάζει πολύ. Λίγο, λίγο. Και σας ευχαριστούμε γι’ αυτή τη σημαντική συμβολή» τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο της Αθήνας για την απονομή αυτού του μεταλλίου, ενώ αναφέρθηκε στη σχέση που είχε τα νεανικά του χρόνια με την Ελλάδα και στην εκτίμηση που τρέφει στη χώρα και τον πολιτισμό μας.

«Ο λαός σας άφησε μια μεγάλη παρακαταθήκη σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά είδαμε πως η Ελλάδα ενέπνευσε ολόκληρο τον κόσμο με δύο από τις πιο σημαντικές αξίες που έχουμε ως ανθρωπότητα. Φυσικά μιλώ για τις Ολυμπιακές αξίες και τους Ολυμπιακούς αγώνες και φυσικά από την άλλη πλευρά υπάρχει η δημοκρατία.

Για αυτό νομίζω ότι όλοι έχουμε πάρα πολλούς λόγους, και όλοι τους είναι καλοί, να είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό, αλλά και φυσικά στον αθηναϊκό λαό για αυτά τα δύο μοναδικά δώρα προς ολόκληρη την ανθρωπότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαχ.

Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος με στόχο την ανάδειξη του αθλητισμού στην κοινωνία λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρέπει να αδράξω αυτήν την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ κύριε δήμαρχε για ό,τι έχετε καταφέρει. Για όλο σας το έργο, για ό,τι κάνετε επ’ ωφελεία του αθλητισμού. Εκτιμάτε τον σπουδαίο ρόλο του αθλητισμού για μια καλύτερη κοινωνία» και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι έχετε πραγματικά αντιμετωπίσει αυτό το θέμα με τρόπο εκπληκτικό. Κάνετε το Ολυμπιακό Κίνημα χαρούμενο και περήφανο, διότι μεταλαμπαδεύονται οι Ολυμπιακές αξίες, αλλά και οι αξίες του αθλητισμού εν γένει. Προωθούνται οι αξίες αυτές, εφαρμόζονται στην πράξη και καθίστανται χρήσιμες για μια καλύτερη κοινωνία μέσω του αθλητισμού σε αυτή την πανέμορφη πόλη των Αθηνών».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είπε: «Θα ήθελα να τείνω μια χείρα φιλίας και βοηθείας σε εσάς και προς όλους τους Αθηναίους για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προωθήσουμε τις Ολυμπιακές αξίες από κοινού στην Αθήνα, αλλά και στην Ελλάδα εν γένει.

Και φυσικά θα ήθελα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία που θα έχει μεγαλύτερη συμπερίληψη, μια κοινωνία εμπιστοσύνης μέσω του αθλητισμού, αλλά και μέσω της αρωγής του αθλητισμού.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και εγώ προσωπικά είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό σας σε όλη αυτή την προσπάθεια και οι πόρτες, τα αυτιά και οι καρδιές μας θα είναι ανοιχτά για την Αθήνα, για τον δήμαρχο των Αθηνών και φυσικά για τους Αθηναίους πολίτες».