Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, ο Απόστολος Λύτρας θα παρουσιαστεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οι δικαστικές αρχές θα του απαγγείλουν κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Εν τω μεταξύ, ο Λύτρας υπέβαλε μήνυση κατά της Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, αναγκάζοντάς την να μεταβεί στο ΑΤ Παλλήνης για απολογία, διαδικασία που ολοκληρώθηκε γρήγορα λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα των κατηγοριών.

Πριν εμφανιστεί στο ΑΤ Παλλήνης, ο Λύτρας ήταν εξαφανισμένος για μερικές ώρες, ενώ η σύζυγός του κατέθεσε καταγγελία για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Η καταγγελία της Πολυζωγοπούλου οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Λύτρα, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ανέφερε ότι η πρώην σύζυγος του Λύτρα και δύο ακόμη άτομα επισκέφθηκαν απρόσκλητα το σπίτι της, με απειλητική συμπεριφορά, γεγονός που παραβίασε τους αρχικούς περιοριστικούς όρους και οδήγησε στην προφυλάκιση του Λύτρα.

Ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε άγνοια για την επίσκεψη, ισχυριζόμενος ότι ήταν πρωτοβουλία της κόρης του λόγω άριστων σχέσεων με την Πολυζωγοπούλου και ότι δεν υπήρχε καμία απειλή ή πρόθεση βίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Θέμη Σοφού, δικηγόρου της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, σε τηλεοπτικούς ρεπόρτερ, “η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχθηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Απόστολο Λύτρα. Ανέλαβα την υπεράσπισή της επειδή είναι συνάδελφος δικηγόρος, μάχιμη μητέρα που υπέστη σοβαρό τραυματισμό, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει.

βαθύτατα λυπημένος για ό,τι συνέβη. Αυτό που είδαμε από τη δικαιοσύνη, με τους περιοριστικούς όρους μετακίνησης και την απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, δεν συνάδει με την απαραίτητη στάση συμμόρφωσης. Οι 30 μπουνιές που δέχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της, με την προσπάθεια να το καλύψει με τα χέρια της, οδήγησαν σε κατάγματα στα δάχτυλά της.

Τα μηνύματα μεταμέλειας

Παρά την απαγόρευση επικοινωνίας με τη σύζυγό του, ο Απόστολος Λύτρας έστειλε μήνυμα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, εκφράζοντας τη μεταμέλειά του και ζητώντας συγγνώμη. Στο μήνυμα ανέφερε ότι ντρέπεται για τις πράξεις του, ότι αγαπάει την Πολυζωγοπούλου και ότι η ζωή του δεν έχει νόημα χωρίς εκείνη και τα παιδιά τους. Ζήτησε συγχώρεση και ενημέρωσε για την ανάγκη να πάρει η κόρη τους κάποια πράγματα από το σπίτι.

Η Πολυζωγοπούλου δεν απάντησε, αλλά συνομίλησε με τον «Γιώργο», δικηγόρο και συνεργάτη του ζεύγους, ο οποίος προέτρεψε να περιοριστεί ο θόρυβος γύρω από την υπόθεση και πρότεινε να σταλεί εξώδικο στα ΜΜΕ από κοινού με τον Λύτρα.

Ο διάλογος μεταξύ της Πολυζωγοπούλου και του «Γιώργου» περιλάμβανε έντονες αναφορές στην ανάγκη προστασίας της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Ο «Γιώργος» εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει το γραφείο του Λύτρα και προέτρεψε την Πολυζωγοπούλου να σκεφτεί τις συνέπειες για τους εργαζόμενους. Η ίδια, ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση για κοινό εξώδικο και ζήτησε να ετοιμαστεί κάποιο προσχέδιο εξωδίκου για να το εξετάσει.

Ο «Γιώργος» σχολίασε ότι η δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση δεν βοηθάει κανέναν και ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους, υποφέρουν από τη συνεχιζόμενη έκθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Πολυζωγοπούλου επεσήμανε ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι της και ζήτησε από τον συνεργάτη της να προετοιμάσει ένα εξώδικο, το οποίο θα εξετάσει και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις