Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν κάποτε αχώριστοι. Τα τελευταία χρόνια ο διάδοχος του θρόνου έχει κόψει τους δεσμούς με τον μικρότερο αδερφό του και σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος.

Τεταμένες είναι οι σχέσεις του  πρίγκιπα Χάρι τόσο με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο όσο και με τον μεγαλύτερο αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ από τότε που αυτός και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020.

Κάποτε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν απίστευτα δεμένοι, όμως τα τελευταία χρόνια το χάσμα μεταξύ τους έχει γίνει τεράστιο με μια πιθανή επανένωση να φαντάζει απίθανη

Οι συνεχείς εκρηκτικές αποκαλύψεις του  πρίγκιπα Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ και η κριτική που ασκούσαν ανοιχτά για την μοναρχία έχουν προκαλέσε τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι και  σύμφωνα με έναν βασιλικό ειδικό υπάρχει ένας προσωπικός λόγος που ο διάδοχος του θρόνου έκοψε τους δεσμούς με τον μικρότερο αδερφό του.

Η Ingrid Seward έθιξε τη σημασία της σταθερότητας στη ζωή του πρίγκιπα Γουίλιαμ. «Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ευαίσθητος. Του αρέσει η δομή και έχει επιμονή. Δεν τα παρατάει εύκολα.

Η σχέση με τον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι τον αναστάτωσε περισσότερο από ό,τι θα ήθελε να παραδεχτεί. Όμως του ήταν πιο εύκολο να κόψει τους δεσμούς παρά να επιτρέψει στον εαυτό του να ενοχλείται συνεχώς, διέκοψε λοιπόν τους δεσμούς του με τον μικρότερο αδερφό του και δεν είναι γνωστό πότε είδαν ο ένας τον άλλο τελευταία φορά.

Σε συνέντευξή του στο 60 Minutes τον Ιανουάριο του 2023 ο πρίγκιπας Χάρι ρωτήθηκε αν μιλάει στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

«Του στέλνεις μηνύματα;» ρωτήθηκε χαρακτηριστικά με τον πρίγκιπα Χάρι να αποκαλύπτει πως όχι. «Προς το παρόν όχι. Ανυπομονώ όμως… Ανυπομονώ να μπορέσουμε να βρούμε ειρήνη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο συνεντευξιαστής τον πίεσε ρωτώντας πόσος καιρός έχει περάσει και ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε πως έχει περάσει λίγος καιρός.

«Δεν έχουμε μιλήσει για αρκετό καιρό. Όχι, όχι πρόσφατα» σημείωσε ο πρίγκιπας Χάρι όταν ρωτήθηκε αν έχει μιλήσει με τον πατέρα του. «Αλλά στην καρδιά, υπάρχει μια οικογένεια, χωρίς αμφιβολία. Και πραγματικά ανυπομονώ να έχω πίσω αυτό το οικογενειακό στοιχείο. Ανυπομονώ να έχω μια σχέση με τον αδερφό μου» υπογράμμισε ο πρίγκιπας Χάρι.

«Ανυπομονώ να έχω μια σχέση με τον πατέρα μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Ο αδερφός μου και εγώ αγαπιόμαστε. Τον αγαπώ βαθιά. Υπήρξε πολύς πόνος μεταξύ μας, ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια» συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Η επίσκεψη αστραπή και η σύντομη συνάντηση με τον βασιλιά

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσει τα 10 χρόνια των Invictus Games. Ωστόσο δεν ξαναβρέθηκε με τον πατέρα του. Ο λόγος που αναφέρθηκε ήταν το φορτωμένο πρόγραμμα του βασιλιά Καρόλο. Αυτό ωστόσο αμφισβητήθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως ο βασιλιάς Κάρολος του είχε προσφέρει βασιλική κατοικία, μια πρόταση που απορρίφθηκε από τον πρίγκιπα Χάρι.

Πατέρας και γιος συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, όταν ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε στο Λονδίνο μετά την είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο. Η συνάντησή τους κράτησε μόλις 45 λεπτά.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ωστόσο, εξακολουθεί να θέλει να έχει σχέση με τα εγγόνια του πρίγκιπα Άρτσι και πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Ο βασιλικός συντάκτης και συγγραφέας Tom Quinn αναφέρει πως ο πρίγκιπας Χάρι παρακινείται από τον βασιλιά Κάρολο να βρει μια κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να μπορεί να περνά περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του.

Αμφιβάλλει ωστόσο πως η Μέγκαν Μαρκλ θα συνόδευε τον σύζυγό της δεδομένων των προηγούμενων εμπειριών της με τη βασιλική οικογένεια.

«Ο βασιλιάς Κάρολος άσκησε πίεση στον πρίγκιπα Χάρι να το κάνει αυτό, καθώς είναι θυμωμένος που η μόνη σχέση με τα εγγόνια του μέχρι στιγμής είναι μέσω βιντεοκλήσεων, κάτι που ο βασιλιάς Κάρολος μισεί. Τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στο Highgrove και τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσαν εύκολα να ξεφύγουν από ένα κοντινό σπίτι» επισημαίνει στη Mirror ο Tom Quinn.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις