Αρχική Υπουργεία Ο.Γεροβασίλη: Στη Δικαιοσύνη 1.130 φάκελοι επίορκων υπαλλήλων

Ο.Γεροβασίλη: Στη Δικαιοσύνη 1.130 φάκελοι επίορκων υπαλλήλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ορατή μπροστά μας”, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή και πως για πρώτη φορά από το 2009 η χώρα παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ακόμα ότι θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες οι τομείς, στους οποίους θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να διεξαχθούν ταυτόχρονα τριπλές εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές), σημείωσε ότι “δεν είναι ορθό να μπαίνουμε σε τριπλές διαδικασίες, διότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα και χάνεται το διακύβευμα της κάθε εκλογής”.

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όσων υπαλλήλων κρίθηκαν ως μη επαρκείς και ότι στόχος είναι η βελτίωσή τους με επιμόρφωση ή με αλλαγή θέσης.

Τέλος, για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, ανέφερε ότι οι διαδικασίες ελέγχων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη οι φάκελοι περίπου 1.130 περιπτώσεων έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.