Αρχική Πολιτική Ο Γαβρόγλου παραδέχθηκε το λάθος του για την σεξιστική του αναφορά

Ο Γαβρόγλου παραδέχθηκε το λάθος του για την σεξιστική του αναφορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αφού προσπάθησε αρχικά να δικαιολογηθεί, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τελικά υπαναχώρησε και ζήτησε συγγνωμη για την σεξιστική αναφορά που είχε κάνει αναφερόμενος στις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τον μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη.

«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου σχετικά με το σχόλιο του ότι η κ. Κεραμέως «ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».