Αρχική Δήμοι Ο δρόμος των ποιητών στη Γλυφάδα

Ο δρόμος των ποιητών στη Γλυφάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έναν δρόμο περιπάτου, “στρωμένο” με στίχους από  την ελληνική ποίηση έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι της Γλυφάδας αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Πρόκειται για τον δρόμο των ποιητών, ένα δρόμο κατασκευασμένο με βιοκλιματικά υλικά , πρωτότυπους κυβόλιθους,  νέα δέντρα,  φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και – κυρίως – στρωμένο με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης, όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας «ο δρόμος των ποιητών άρχισε ήδη να περπατιέται»…

 «Σας καλωσορίζουμε σε ένα ακόμη πραγματικά ξεχωριστό έργο στη Γλυφάδα μας. Σας καλωσορίζουμε στο δρόμο των ποιητών ! Στο δρόμο όπου η ομορφιά μιας ξεχωριστής αστικής ανάπλασης συναντά την ομορφιά του νέου ελληνικού πολιτισμού», τονίζει ο Γιώργος Παπανικολάου, στον οποίο ανήκει η ιδέα του έργου. Και προσθέτει: «Η ανάπλαση της Λαμπράκη, που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν είναι σαν καμία άλλη που έχουμε κάνει ! Τι κάναμε αυτή τη φορά; Διώξαμε την ασχήμια που υπήρχε και βάλαμε στη θέση της την ποίηση. Ο περίπατος στο νέο αυτό χώρο – που πριν ήταν μια απροσπέλαστη ουσιαστικά για τους πεζούς και “ταλαιπωρημένη” νησίδα – μετατρέπεται σε μία εμπειρία μοναδική. Εξηγούμαι αμέσως: Το πρώτο κομμάτι της ριζικής ανάπλασης της Λαμπράκη (από την Μεταξά μέχρι την Κύπρου) μόλις ολοκληρώθηκε. Τα αυτοκίνητα δεν σταθμεύουν πλέον στη μέση της νησίδας αλλά σε θέσεις που δημιουργήσαμε περιμετρικά. Έτσι στη μέση της νησίδας δημιουργείται ένας υπέροχος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος. Ένας πεζόδρομος, που όπως είχαμε υποσχεθεί όταν ολοκληρωθεί δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς, όπως η περίφημη Las Ramblas στη Βαρκελώνη. Στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και – κυρίως – στρωμένος με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης. Όσοι τον περπατούν βλέπουν στο διάβα τους το μεγαλείο της ελληνικής ποίησης. Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Καβάφης, Σολωμός, Παλαμάς, Καρυωτάκης και άλλοι σπουδαίοι. Η κληρονομιά και η περηφάνεια μας. Με στίχους στα ελληνικά και στα αγγλικά, για να διαβάζουν και να μαθαίνουν όλοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για αυτό το σπουδαίο έργο».