Αρχική Δήμοι Ο δήμος Πρέβεζας ίδρυσε την πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο

Ο δήμος Πρέβεζας ίδρυσε την πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tον Φεβρουάριο ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στο δήμο Πρέβεζας.

Η  σχετική συμφωνία τoυ δήμου Πρέβεζας με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG, υπεγράφη στα γραφεία της CISCO στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής αλλά και των Project Managers του προγράμματος από κάθε πλευρά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει την  υλοποίηση ενός κλιμακωτά αναπτυσσόμενου πλάνου εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco Networking Academy με την έναρξη δύο τμημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

.

Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα δωρεάν εκπαίδευσης, συμμετοχής στις εξετάσεις και απόκτησης του περιζήτητου από τη ψηφιακή αγορά πτυχίου CISCO Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA 15 ατόμων, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν το CCNA μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών.

Την Άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA. Σταδιακά θα αναπτυχθούν τμήματα και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν, είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής για την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των δημοτών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στο www.dimosprevezas.gr.

Η δράση αυτή τόνισε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κατά τη διάρκεια υπογραφής της συμφωνίας,  αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Σημείωσε ότι «με το πρόγραμμα ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα προς τη νέα ψηφιακή εποχή στο δήμο μας, ο οποίος σκοπεύει και έχει ως στρατηγική και στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα της κάλυψης του ψηφιακού χάσματος είτε ως δημοτική αρχή, είτε ως μία έξυπνη κοινωνία δημοτών και πολιτών στην ευρύτερη περιοχή».

«Ευελπιστούμε, κατέληξε ο κ. Γεωργάκος,  να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της αναλυτικής παρουσίασης της Ακαδημίας από τους υπεύθυνους του προγράμματος και θα δημοσιευθεί το κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους προς απόκτηση του πτυχίου Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA της Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του δήμου Πρέβεζας. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.netacad.com