Αρχική Δήμοι Ο Δήμος Μαραθώνα συνιδρυτής του Παρατηρητηρίου Δρομικού Κινήματος

Ο Δήμος Μαραθώνα συνιδρυτής του Παρατηρητηρίου Δρομικού Κινήματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Μαραθώνα, γίνεται ιδρυτής Παρατηρητηρίου Δρομικού Κινήματος.

Σκοποί του Παρατηρητηρίου Δρομικού Κινήματος είναι:

  1. η αναβάθμιση του «εκτός Σταδίου» αθλήματος,
  2. η μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο σε αθλητές όσο και σε θεατές,
  3. η επιχειρηματικότητα που δύναται ν’ απορρέει από την εν λόγω δραστηριότητα και η έμπρακτη υποστήριξη της όλης δράσης.

Σε ηλεκτρονική ημερίδα, οι Δήμαρχοι Μαραθώνα και Σπάρτης κ.κ. Στέργιος Τσίρκας και Πέτρος Δούκας αντίστοιχα, συνυπέγραψαν το Μνημόνιο Ίδρυσης του Παρατηρητηρίου, από κοινού με τους κ.κ.: καθηγητή Αθανάσιο Κατσή και Γεώργιο Καββαθά Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Με τοποθετήσεις και εισηγήσεις στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν επίσης: οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων ΕΟΣΜΑ-Υ κ. Γιώργος Διαμαντής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ/ ΕΚΠΑ κ. Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ κ. Νίκος Τσώνης, ο Τεχνικός Διευθυντής του Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» Δρ. Αθανάσιος Μουρτζιάπης και ο Επικεφαλής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού κ. Γιάννης Νικολάου.