Αρχική Δήμοι Ο δήμος Λέρου συμμετέχει στην εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Ο δήμος Λέρου συμμετέχει στην εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

O δήμος Λέρου συμμετέχει στην 6η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ΟΡΘΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ, που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη της Diageo.

Ο στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ, η  καλύτερη κατανόηση των συνεπειών και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Η συντονισμένη αυτή εκστρατεία ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Tύπο καθώς και εκτεταμένη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε δήμους της Ελλάδος, σε εξεταστικά κέντρα υποψηφίων οδηγών, πανεπιστήμια, δημοτικά ιατρεία, ΚΕΠ Υγείας, λιμάνια, αεροδρόμια και θέατρα. Παράλληλα η δράση συνεχίζεται με την ανάρτηση των link DRINK IQ (quiz) και ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ σε όλα τα site των δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ.