Αρχική Δήμοι Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία όλων για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία όλων για τον ΧΥΤΑ Φυλής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη συνεργασία όλων ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων. Όπως σημειώνει, ο  χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων της Φυλής εξακολουθεί να μη λειτουργεί.

Ο Δήμος  καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για την εικόνα της πρωτεύουσας και με απόλυτη ευθύνη για τη δημόσια υγεία.

Όπως ενημερώνει, η  ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στην αποκομιδή απορριμμάτων που εφαρμόζει ο δήμος Αθηναίων, είναι η αιτία που απορροφώνται ικανοποιητικά έως τώρα οι επιπτώσεις από το πρόβλημα στον κεντρικό ΧΥΤΑ, που εξυπηρετεί όλη την Αττική.

Ωστόσο, προσθέτει, η απρόσκοπτη αποκομιδή των απορριμμάτων για κάθε πόλη και κυρίως για την Αθήνα, λαμβανομένου υπόψη του τεράστιου τουριστικού βάρους λόγω καλοκαιριού, δεν είναι εφικτή όταν είναι κλειστός ο χώρος απόθεσης.

Για τον λόγο αυτό ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων, των επαγγελματιών και των μεγάλων επιχειρήσεων της Αθήνας, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού ένα πρόβλημα, για το οποίο ουδείς από εμάς έχει ευθύνη.