Ο 64χρονος με το σκυλάκι «δόλωμα» και τις καραμέλες, αποπλανούσε παιδιά κάτω των 12 ετών

Μια υπόθεση αποπλάνησης πέντε ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα το 2018 αναβίωσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Κατηγορούμενος ένας 64χρονος σήμερα οικογενειάρχης ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών για την πράξη αποπλάνησης παιδιών με παθούσες που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη της ηλικίας τους.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2018 αφού προηγουμένως τα κορίτσια είχαν εξομολογηθεί στους γονείς τους ότι ο συγκεκριμένος είχε προβεί σε άσεμνες πράξεις μέσα σε ένα γκαράζ κοντά στην πολυκατοικία όπου κατοικούσε.

Μάλιστα στο γκαράζ υπήρχε και ένα σκυλάκι το οποίο o κατηγορούμενος φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «δόλωμα» για τα παιδιά που τότε πήγαιναν στο δημοτικό.

Οι γονείς μετέβησαν στο Α.Τ. Τρικάλων προκειμένου να αναφέρουν το περιστατικό και όπως κατέθεσε χθες ένας αστυνομικός είχαν ενημερωθεί από τον διοικητή τους να είναι σε επιφυλακή μέχρι να εξεταστούν τα κορίτσια από ψυχολόγο.

Τελικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε νωρίτερα από γονιό ότι ο κατηγορούμενος ήταν στο γκαράζ με τα παιδιά. Στο σημείο μετέβησαν τότε οι αστυνομικοί και προχώρησαν στην προσαγωγή του. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε στην αρχή τις πράξεις του ζητώντας παράλληλα και συγνώμη.

Χθες στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 64χρονου, συγγενείς του οι οποίοι δήλωσαν ρητά ότι αποκλείεται να είχε προβεί σ αυτές τις πράξεις. Η αδερφή του κατέθεσε πως ήταν μια οικογένεια που «μεγάλωσε με αρχές», ο ανιψιός του, αστυνομικός στο επάγγελμα, ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό «πέσαμε από τα σύννεφα» ενώ ο γιος του κατέθεσε πως δεν πιστεύει αυτά που λένε για τον πατέρα του.

Νωρίτερα κατέθεσαν και οι γονείς των κοριτσιών περιγράφοντας τα όσα τους εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά τους για τον κατηγορούμενο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

larissanet

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις